×
Kedves Ügyfelünk!
Tájékoztatjuk, hogy telefonos ügyfélszolgálatunk átmenetileg, műszaki hiba miatt korlátozottan elérhető.
Ügyfélszolgálatunkat az ugyfelszolgalat@europrofil.hu email címen tudja nyitvatartási időben elérni a hiba elhárítás alatt.

Elnézését kérjük az esetleges kellemetlenségért!
Ok

Page Control, CSRC - Távfelügyeleti megoldások


Minden szervezetnek egyedi igényei, problémái vannak. Ezeket az igényeket, és a költséghatékonyságot szem előtt tartva igyekszünk a legtöbb helyen távfelügyeleti rendszer segítségével támogatni az üzemeltetést. Mindig az adott környezetnek, és a szervezet egyedi igényinek megfelelő megoldást választunk.Portfóliónk, szakmai kompetenciáink lehetővé teszik, hogy a vendorfüggetlen, kritikus alkalmazásoktól a gyártóspecifikus rendszerekig testre szabott megoldást kínáljunk.Legyen szó akár cluster-es Ysoft SafeQ rendszerről, akár Konica-Minolta CSRC megoldásról vagy egyedi fejlesztésű felügyeleti rendszerünkről, a Page Control-ról, a cél közös: az üzemeltetés gondjának jelentős részét levesszük az Önök válláról, így fő üzleti tevékenységükre koncentrálhatnak.


CSRC (CS Remote Care) Konica Minolta fejlesztése, mely a Konica Minolta berendezések távfelügyeletét látja el, így a rendszerbe kötött -a fénymásoló- hibás működésből adódó fennakadás hibajele azonnal cégünk központjába kerül, így nincs szükség telefonos bejelentésre.

 A CSRC rendszer az alábbi feladatokat látja el:

Üzenetek küldése a szervizközpontnak:

Öndiagnosztikai adatok lekérdezése a berendezésről:

Milyen előnyökkel jár a rendszer?

Milyen követelményeket támasztunk a rendszerrel szemben?


Egy speciális firmware-el ellátott kisméretű, alacsony fogyasztású eszközt telepítünk a felhasználó rendszerébe. Ennek konfigurálása böngészőben végezhető el, hasonlóan egy routeréhez.A Page Control egy célzottan az IT üzemeltetésnél szóbajövő adatforrások begyűjtésére, tárolására, és elemzésére létrehozott rendszer.

Az eszköz automatikusan felismeri a hálózaton jelen levő, felügyelhető berendezéseket, és ha arra a felhasználó a webfelületen keresztül engedélyt ad, elkezdi a felügyeletet.

A gyűjtött adatokat, biztonságos, egyedi SSL azonosítóval ellátott webservice-en keresztül juttatja a központi szerverre. A szerver az adatokat, mint idősorokat tárolja, ezért a későbbi adatelemzésnek sincs akadálya. A szerverről riportok és figyelmeztető üzenetek is kérhetőek.

Saját szervizes gyakorlatunkban a Page Controlt a CSRC rendszerhez hasonlóan az üzemeltetett gépek paramétereinek, számlálóinak követésére használjuk, kihasználva annak vendor függetlenségét. Lehetőségei kimeríthetetlenek, a hálózati switch-ek adatforgalmától a szerverek ventilátor fordulatszámáig minden olyan paraméter felügyelhető, amire SNMP mib létezik. A paramétereket szótárakban tároljuk a központi szerveren, ezért ha valahol felügyelni kell egy olyan berendezést, amilyen típusra máshol már fel lettek véve lekérdezési igények, azok automatikusan lekerülnek a helyi struktúrába, és engedélyezés esetén ott is működésbe lépnek.

Legyen szó bármelyik megoldásról, minden általunk ajánlott rendszernek az a lényege, hogy a szolgáltatási szintek, megbízhatóság, rendelkezésre állás a szerződésben foglaltaknak megfelelően, azzal elvárt színvonalon legyen.

Szervizes kollegánk pont azelőtt fog érkezni, mielőtt a toner kifogyna a gépéből, a felhasználók nyomtatási feladatai szabályrendszerek alapján tudja kiosztani a leghatékonyabb, költségtakarékos módon, pontosan értesülhet IT erőforrásainak kihasználtságáról, mindez ma már nem utópia, hanem a mindennapok technológiája lehet. Keressen minket, szaktanácsadónk segít kiválasztani a legmegfelelőbb felügyeleti megoldást!